20100110

Kakel & klinker

1106Matt eller blankt kakel i badrummet var inget lätt val, personligen tycker jag att det är finare med matt kakel, men enligt mannen i butiken så är det lättare att hålla ett blankt kakel http___www.nordskifferfint och så ser badrummet större ut med blankt. Kan behövas eftersom vårt badrum inte är särskilt stort. På golvet kommer vi att ha svarta skifferliknande plattor. Det är dock inte skiffer då det tydligen kan ta skada av duschkräm, rengöringsmedel o d. I duschen, vid blandaren, blir det en rad med 30x60 i samma material.

I köket kommer vi däremot ha matta plattor, passar bäst tillsammans med de luckor vi valt.5075 Mina svärföräldrar har nyligen renoverat köket och satt upp samma platta så jag är helt säker på att det kommer bli fint! :)

Hallen får dessa plattor i formatet 30x30antic smooth matt finish, de har en grövre struktur än i badrummet. Det kommer även att ligga en rad precis innanför balkongdörrarna i köket. Tro det eller ej men det svåraste var inte att välja kakel utan det vad fogen. Elin ville ha vit fog till kaklet, aldrig(!) sa kakelmannen, efter att ha lyssnat på alla hans argument blev det den ljusaste grå jag kunde hitta. Till klinkern blev det mörk fog och den fick kakelmannen bestämma helt och hållet. Allt kommer att sitta radrätt.

Undrar om dom är klara snart så man kan få komma och titta, har inte fått något besked om när besiktningen kommer att äga rum. Vi ska försöka hålla oss borta från bygget till efter vår Cap Verde-resa. Ska bli riktigt skönt med lite sol och bad mitt i denna vargavinter, älskar att det är kallt och snö, men att åka skidor i minus 20 är inte bra för halsen.

1 kommentar:

 1. Oj vilken härlig blogg du har!

  tack snälla för kommentaren hos mig :). Hit kommer jag gärna fler ggr!

  Nu ska jag kika vidare här hos dig innan jag går.

  Ha det så gott!
  /Hanna

  SvaraRadera